Calamars farcits guisats amb patates senceres

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per al farcit del calamar:

Per la picada dels calamars:

3 racions

Elaboració

Dels calamars farcits:

Per fer el farcit:

Traiem la pell de la botifarra i l'esparraquem. La rostim en una cassola, amb un raig d'oli, fins que sigui ben rossa. La traiem i la reservem.
Mentre, en traiem la pell i esparraquem la botifarra de perol. A la mateixa cassola enrossim la botifarra de perol juntament amb les potes i les aletes dels calamars. Ho retirem i ho reservem. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba confitada i deixem que ens agafi temperatura. Afegim totes les carns que hem enrossit abans i ho coem tot junt, uns 10'.
Fem la picada amb els alls, pa fregit, julivert i safrà al morter. La desglacem amb el vi blanc. Afegim la picada a la cassola i deixem que el líquid es redueixi del tot, uns 20' aproximadament. Ho rectifiquem de sal i pebre. Ho apartem del foc i ho deixem refredar.
Farcim els cossos dels calamars. Els tanquem amb l'ajuda d'un escuradents.
Fem la salsa de calamar: Piquem la ceba. L'enrossim en una paella, amb els alls sense pelar tallats per la meitat, fins que sigui força fosca. A foc viu, uns 10 min.
Mentrestant, piquem els calamars prèviament descongelats, amb el ganivet. Tallem els alls. Afegim els alls a la paella de la ceba, 2 minuts. Afegim els calamars picats i ho deixem coure tot uns 5 minuts. Hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir del tot, uns 5 minuts també. Hi afegim el fumet de peix i ho deixem coure uns 60 minuts. Ho colem. Ho tornem a la paella fins que tingui la textura de salsa que volem, uns 10 minuts aproximadament. Ho reservem en un lloc calent.
En una planxa o paella, amb un rajolí d'oli, ben calent, hi enrossim els calamars farcits. Els posem a la paella de la salsa i ho deixem coure 3 minuts.

De les patates al microones:

Col.loquem directament la bossa amb les patates, sense perforar en el microones, a 800 w entre 7 i 9 minuts i llestos.

Per acabar el plat:

Posem a la cassola on tenim els calamars facits, les patates cuites amb la pell i tot.
Posem el foc baix i deixem que faci xup xup tot junt, un 15 minuts.
Ja es pot servir el plat.

1h 40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se