Calamars farcits guisats amb patates senceres
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 9 Calamars petits que a la peixateria ens preparen per farcir i guarden les potes
- 1 Bossa de patates senceres per cuinar al microones
- 1 Ceba mitjana
- 2 Tomàquets petits madurs
- Oli d'oliva
- Sal
- 1 Gotet de vi blanc sec
- 4 Alls
- 1/2 litre de fumet de peix casolà
Per al farcit del calamar:
- Les potes i aletes dels calamars
- 200 g de botifarra
- 100 g de botifarra de perol
- 70 g de papada de porc
- 100 g de ceba sofregida
Per la picada dels calamars:
- 15 g de picada (alls, pa i julivert fregits i safrà)
3 racions
Elaboració
Dels calamars farcits:
Per fer el farcit:
Traiem la pell de la botifarra i l'esparraquem. La rostim en una cassola, amb un raig d'oli, fins que sigui ben rossa. La traiem i la reservem.
Mentre, en traiem la pell i esparraquem la botifarra de perol. A la mateixa cassola enrossim la botifarra de perol juntament amb les potes i les aletes dels calamars. Ho retirem i ho reservem. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba confitada i deixem que ens agafi temperatura. Afegim totes les carns que hem enrossit abans i ho coem tot junt, uns 10'.
Fem la picada amb els alls, pa fregit, julivert i safrà al morter. La desglacem amb el vi blanc. Afegim la picada a la cassola i deixem que el líquid es redueixi del tot, uns 20' aproximadament. Ho rectifiquem de sal i pebre. Ho apartem del foc i ho deixem refredar.
Farcim els cossos dels calamars. Els tanquem amb l'ajuda d'un escuradents.
Fem la salsa de calamar: Piquem la ceba. L'enrossim en una paella, amb els alls sense pelar tallats per la meitat, fins que sigui força fosca. A foc viu, uns 10 min.
Mentrestant, piquem els calamars prèviament descongelats, amb el ganivet. Tallem els alls. Afegim els alls a la paella de la ceba, 2 minuts. Afegim els calamars picats i ho deixem coure tot uns 5 minuts. Hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir del tot, uns 5 minuts també. Hi afegim el fumet de peix i ho deixem coure uns 60 minuts. Ho colem. Ho tornem a la paella fins que tingui la textura de salsa que volem, uns 10 minuts aproximadament. Ho reservem en un lloc calent.
En una planxa o paella, amb un rajolí d'oli, ben calent, hi enrossim els calamars farcits. Els posem a la paella de la salsa i ho deixem coure 3 minuts.
De les patates al microones:
Col.loquem directament la bossa amb les patates, sense perforar en el microones, a 800 w entre 7 i 9 minuts i llestos.
Per acabar el plat:
Posem a la cassola on tenim els calamars facits, les patates cuites amb la pell i tot.
Posem el foc baix i deixem que faci xup xup tot junt, un 15 minuts.
Ja es pot servir el plat.
1h 40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2301 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.