Calamars farcits guisats amb patates senceres

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 9 Calamars petits que a la peixateria ens preparen per farcir i guarden les potes
  • 1 Bossa de patates senceres per cuinar al microones
  • 1 Ceba mitjana
  • 2 Tomàquets petits madurs
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 1 Gotet de vi blanc sec
  • 4 Alls
  • 1/2 litre de fumet de peix casolà

Per al farcit del calamar:

  • Les potes i aletes dels calamars
  • 200 g de botifarra
  • 100 g de botifarra de perol
  • 70 g de papada de porc
  • 100 g de ceba sofregida

Per la picada dels calamars:

  • 15 g de picada (alls, pa i julivert fregits i safrà)

3 racions

Elaboració

Dels calamars farcits:

Per fer el farcit:

Traiem la pell de la botifarra i l'esparraquem. La rostim en una cassola, amb un raig d'oli, fins que sigui ben rossa. La traiem i la reservem.
Mentre, en traiem la pell i esparraquem la botifarra de perol. A la mateixa cassola enrossim la botifarra de perol juntament amb les potes i les aletes dels calamars. Ho retirem i ho reservem. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba confitada i deixem que ens agafi temperatura. Afegim totes les carns que hem enrossit abans i ho coem tot junt, uns 10'.
Fem la picada amb els alls, pa fregit, julivert i safrà al morter. La desglacem amb el vi blanc. Afegim la picada a la cassola i deixem que el líquid es redueixi del tot, uns 20' aproximadament. Ho rectifiquem de sal i pebre. Ho apartem del foc i ho deixem refredar.
Farcim els cossos dels calamars. Els tanquem amb l'ajuda d'un escuradents.
Fem la salsa de calamar: Piquem la ceba. L'enrossim en una paella, amb els alls sense pelar tallats per la meitat, fins que sigui força fosca. A foc viu, uns 10 min.
Mentrestant, piquem els calamars prèviament descongelats, amb el ganivet. Tallem els alls. Afegim els alls a la paella de la ceba, 2 minuts. Afegim els calamars picats i ho deixem coure tot uns 5 minuts. Hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir del tot, uns 5 minuts també. Hi afegim el fumet de peix i ho deixem coure uns 60 minuts. Ho colem. Ho tornem a la paella fins que tingui la textura de salsa que volem, uns 10 minuts aproximadament. Ho reservem en un lloc calent.
En una planxa o paella, amb un rajolí d'oli, ben calent, hi enrossim els calamars farcits. Els posem a la paella de la salsa i ho deixem coure 3 minuts.

De les patates al microones:

Col.loquem directament la bossa amb les patates, sense perforar en el microones, a 800 w entre 7 i 9 minuts i llestos.

Per acabar el plat:

Posem a la cassola on tenim els calamars facits, les patates cuites amb la pell i tot.
Posem el foc baix i deixem que faci xup xup tot junt, un 15 minuts.
Ja es pot servir el plat.

1h 40min


Recepta de cuina de Calamars farcits guisats amb patates senceres

Calamars farcits guisats amb patates senceres.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Calamars farcits guisats amb patates senceres

Calamars farcits.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1595 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: