Arròs senzill (per estòmacs delicats)
Ingredients
- 1 tasseta d'arròs per persona.
- 1 carbassó
- 1 pastenaga
- Sal - oli - 1 fulla de llorer.
- 1 ou per persona. 1 cullerada de vinagre de vi.
Elaboració
Fer bullir 2 litres d'aigua amb la fulla de llorer. Incorporar l'arròs a l'aigua amb una mica de sal i oli. A continuació la pastenaga pelada i sencera i el carbassó sencer i sence pelar.
Mentres, fer els ous pochés: En un caçó ample, posar 1 litre d'aigua. Quan bulli,afagir-hi 1 cullerada de vinagre de vi i una culleradeta de sal. Trencar l'ou, en compte de no escaldar-vos, el deixeu anar dins l'aigua. Quan la clara quedi cuallada, blanca, retireu-lo amb una espàtula amb molt de compte.
Quan l'arròs estigui bullit,retireu primer el carbassó i la pestenaga i els feu a rodanxes. Escorreu l'arròs i munteu el plat amb l'arròs envoltat de les verdures i l'ou al mig.
Notes
És un plat per estòmacs delicats o vegetarians. El fet d'afagir-hi l'ou, el fa més complet.
Comparteix aquesta recepta: