Pizokel de boletus i patata
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 30 grams de bolets boletus secs
- 250 grams de farina
- 1 cullerada de sal
- 2 ous
- 1 dl de llet
- 1 cullerada d'oli
- 800 grams de patates, que no siguin farinoses
- 300 grams de porros
- 200 grams de cansalada
- 1 branca de sàlvia
- 50 grams de mantega
- 100 grams de formatge de muntanya
Elaboració
Pica finament els bolets amb el triturador.
Afegeix a la farina, junt amb la sal, els ous, la llet i l'oli i pasta fins a obtenir una massa ben compacta.
Pela les patates i ratlla amb el ratllador per, rosti.
Barreja immediatament amb la massa i deixa reposar durant uns 30 minuts.
Forma boles amb dues culleres petites.
Afegeix les boles directament a l'aigua salada, bullent a foc lent i deixa coure durant uns 5 minuts o fins que pugin a la superfície.
Retira les boles amb una escumadora i deixa escorre.
Mentrestant, talla el porro en anells, i la cansalada i la sàlvia en tires.
Escalfa la mantega en una paella gran.
Salteja els pizokel per totes bandes i distribueix en una forma prèviament preescalfada.
Fregeix la cansalada, la sàlvia i el porro i reparteix per sobre dels pizokel.
Ratlla el formatge pel damunt i serveix immediatament.
Comparteix aquesta recepta: