Tartiflette
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- ½ formatge Reblochon (250 a 300 grams) o d'un altre tipus de formatge cremós.
- 100 grams de cansalada, viada, en llesques o daus
- 2 escalunyes,
- 400 grams de patates,
- 150 a 200 ml de vi blanc sec,
- 1 gra d'all,
- Sal i pebre.
Elaboració
Fregeix breument, en una paella, les llesques de cansalada viada.
Si les patates no són farinoses, les cuines, una mica.
Prepara tots els ingredients, pela les patates i talla a rodanxes fines, talla també les escalunyes a rodanxes fines.
Talla l'all a la meitat i frega la cassola bé amb l'all, on farem aquest plat, i a continuació, cobreix el fons de la cassola amb les rodanxes de patata, a sobre les llesques de cansalada junt amb les escalunyes, aboca una mica de vi blanc, i assaona al gust amb sal i pebre.
I de nou una capa de patates, escalunya i llesques de cansalada viada, després la resta de patates i el vi sobrant, i, per descomptat, una mica més de sal i pebre.
Del tros de formatge talla 2 rodanxes gruixudes i col·loca a la part superior com a coronació.
Enforna uns 40 minuts al forn preescalfat a 200 graus.
El temps de cocció depèn del gruix de les rodanxes de patata.
Després de 40 minuts, la Tartiflette estarà llesta.
Acompanya amb una bona amanida variada.
Comparteix aquesta recepta: