Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata
Ingredients
- 800 g de morro de bacallà
- 4-5 patates
- 3 cabeces d'alls
- Oli abundant
- 2 tomàquets madurs
- Sal
Elaboració
Per fer els alls confitats:
En un cassó, hi posem oli d’oliva abundant, l’acostem al foc i, poc abans que comenci a bullir, el retirarem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli, de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem i llestos.
Per fer el plat:
Netegem les patates pelades i tallades en rodanxes gruixudes, les coem i reservem.
Mentre, escalfem l'oli en un cassó fins que aconseguiu una temperatura de 60 graus. Hi afegim el bacallà i ho retirem del foc. Ho deixem coure fora del foc durant 5 o 6 minuts.
Mentrestant, posem en un bol l'oli d'all i la patata bullida amb el suc. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix, té de quedar un cremós de patata.
Netegem i tallem a daus petits les tomàquets. Els reservem.
I ja per acabar, emplatem el cremós de patata i hi posem a sobre el bacallà, damunt del bacallà els daus de tomàquet. Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: