Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 g de morro de bacallà
  • 4-5 patates
  • 3 cabeces d'alls
  • Oli abundant
  • 2 tomàquets madurs
  • Sal

4 racions

Elaboració

Per fer els alls confitats:

En un cassó, hi posem oli d’oliva abundant, l’acostem al foc i, poc abans que comenci a bullir, el retirarem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli, de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem i llestos.

Per fer el plat:

Netegem les patates pelades i tallades en rodanxes gruixudes, les coem i reservem.
Mentre, escalfem l'oli en un cassó fins que aconseguiu una temperatura de 60 graus. Hi afegim el bacallà i ho retirem del foc. Ho deixem coure fora del foc durant 5 o 6 minuts.
Mentrestant, posem en un bol l'oli d'all i la patata bullida amb el suc. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix, té de quedar un cremós de patata.
Netegem i tallem a daus petits les tomàquets. Els reservem.
I ja per acabar, emplatem el cremós de patata i hi posem a sobre el bacallà, damunt del bacallà els daus de tomàquet. Ja es pot servir.

55min


Recepta de cuina de Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata

Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1799 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: