Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 g de morro de bacallà
  • 4-5 patates
  • 3 cabeces d'alls
  • Oli abundant
  • 2 tomàquets madurs
  • Sal

4 racions

Elaboració

Per fer els alls confitats:

En un cassó, hi posem oli d’oliva abundant, l’acostem al foc i, poc abans que comenci a bullir, el retirarem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli, de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem i llestos.

Per fer el plat:

Netegem les patates pelades i tallades en rodanxes gruixudes, les coem i reservem.
Mentre, escalfem l'oli en un cassó fins que aconseguiu una temperatura de 60 graus. Hi afegim el bacallà i ho retirem del foc. Ho deixem coure fora del foc durant 5 o 6 minuts.
Mentrestant, posem en un bol l'oli d'all i la patata bullida amb el suc. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix, té de quedar un cremós de patata.
Netegem i tallem a daus petits les tomàquets. Els reservem.
I ja per acabar, emplatem el cremós de patata i hi posem a sobre el bacallà, damunt del bacallà els daus de tomàquet. Ja es pot servir.

55min


Recepta de cuina de Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata

Morro de bacallà confitat amb llit de cremós de patata.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

365 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!