Orada al forn amb fonoll, tomàquet i cremós de patata
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 orada d'uns 250 g
- 1/2 bulb de fonoll
- 2 tomàquets petits madurs
- 1 patata
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
Elaboració
Pelem la patata i la tallem a daus. En una olla hi posem aigua i una mica de sal. Quan bull hi tirem els daus de patata i ho deixem coure uns 20 minuts. Ho escorrem i eixafem amb una forquilla. Reservem el cremós de patata per acompanyament de l'orada. Els cirerols els podeu deixar sencers.
Mentre fem el cremós de patata, posem el mig bulb de fonoll i les tomàquets tot net en una safata que pugui anar al forn, ho salpebrem i reguem amb un bon raig d'oli d'oliva. Tapem la safata amb paper d'alumini i ho enfornem durant 20 minuts a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Passat aquest temps, retirem el paper d'alumini i posem l'orada sobre. Hi tirem un polsim de sal, ho reguem amb un raig d'oli d'oliva i tornem a posar la safata al forn. Enforneu-ho durant 20 minuts més. Uns 2 minuts abans hi posem una cullerada o dues del cremós de patata que tenim reservat perquè tot quedi calent.
Ja es pot emplatar l'orada amb el fonoll, cremós de patata i tomàquets.
Comparteix aquesta recepta: