Xai rostit amb verdures

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Elimina les pells i la capa de greix de la cuixa de xai, fins a una capa molt prima.
Asseca bé amb paper absorbent de cuina.
Renta una tija de romaní, i asseca bé. Separa les agulles de la tija.
Aixafa en el morter els grans de pebre amb una bona culleradeta de sal marina, afegeix el romaní i aixafa una mica, fins que deixi anar l'aroma.
Fon la mantega i escalfa breument les espècies.
Frega la cuixa de xai amb el contingut del morter.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Renta i neteja les cebes, les pastanagues, el porro, el pebrot vermell, l'api i talla a tires de ½ cm d'ample.
Escalfa l'oli en una safata per rostir i rosteix lleugerament les verdures.
Posa la cuixa de xai sobre les verdures.
Enforma la safata al centre del forn, aboca 1/8 de vi i fes coure durant uns 30 minuts a 200 graus.
Gira amb cura la cuixa, aboca la resta del vi i continua la cocció durant 45 a 60 minuts més.
Col·loca la cuixa sobre una safata de servir i deixa refredar durant 15 minuts amb el forn apagat.
Desglaça amb ½ litre d'aigua o brou de carn, la safata de rostir, rasca tota la superfície i cuina durat una estona.
Passa per un tamís i escorre el greix.
Barreja la crema agra amb la Maizena, incorpora a la salsa i porta a ebullició fins que la salsa quedi lligada.
Assaona amb sal i pebre, i serveix amb les verdures rostides.

Notes

Per a aquest rostit festiu, sens dubte heu de parar atenció a la bona qualitat de la carn.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se