Flam de mascarpone i melmelada
Categoria:
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 g de formatge mascarpone
- 4 ous
- 400 ml de llet
- 4 c/s de sucre
- 2 c/s de melmelada del que més ens agradi
- Sucre i unes gotes d'aigua pel caramel
Elaboració
Del caramel:
En un cassó desfem el sucre amb unes gotes d'aigua, fins que estigui ben daurat, cal vigilar que no es cremi. A cada flamera o una única flamera gran, hi aboquem una mica del caramel fet, el fons té de quedar cobert. Reservem la/les flameres.
Del flam:
Posem tots els ingredients al got de la batedora, ho triturem i barregem bé. Omplim la/les flameres amb aquesta barreja i ho coem al forn, al bany maria, durant uns 50 minuts a 180º. Deixem refredar i reservem a la nevera.
Per emplatar:
Per a desemmotllar, amb una cullereta pressionem una mica tot el voltant, per sobre, aboquem al plat i sacsegem plat i flamera.
Comparteix aquesta recepta: