Conserva de bonítol amb oli d’oliva verge

Boníssim amb amanides ó com aperitiu sobre unes torredetes

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

20 racions

Utensilis

Pots de vidre que podem reciclar d'altres conserves

Elaboració

Farem netejar el bonítol  i tallar-lo a peces d'uns 4 dits de gruix.
Bullim les peces de bonítol dins una olla amb aigua abundant durant uns 20 minuts, les deixerem refredar i les netegem treguent l'espina i la pell i deixant-lo a peces grans però que hi quèpiguen dins els pots de vidre que hem preparat. Podem aprofitar els pots de vidre de melmelada o d'altres conserves que disposin d'un tap metàl•lic que tanqui hermèticament.
Omplim els pots amb les peces senceres de bonítol. Hi afegim  oli d'oliva verge fins enrasar. Posem una mica de sal, una mica de sucre blanc i una mica de pebre.També hi ha qui posa una fulla de llaurer. Tapem els pots i els remoguem una mica per treure l'aire. Els tornem a destapar i a reomplir del tot. Tapem fort els pots i els posem al bany maria durant 30 minuts.
Finalment netejarem la superficie dels pots de l'oli que pugui haver surtit i els guardaren en el rebost per consumir. Es poden conservar perfectament durant 5 o 6 mesos.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se