Conserva de bonítol amb oli d’oliva verge
Boníssim amb amanides ó com aperitiu sobre unes torredetes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Conserves
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 bonítol fresc
- 1 litre d'oli d'oliva verge
- Una cullereta de sal
- Una cullereta de sucre blanc
- Una cullereta de pebre
20 racions
Utensilis
Pots de vidre que podem reciclar d'altres conserves
Elaboració
Farem netejar el bonítol i tallar-lo a peces d'uns 4 dits de gruix.
Bullim les peces de bonítol dins una olla amb aigua abundant durant uns 20 minuts, les deixerem refredar i les netegem treguent l'espina i la pell i deixant-lo a peces grans però que hi quèpiguen dins els pots de vidre que hem preparat. Podem aprofitar els pots de vidre de melmelada o d'altres conserves que disposin d'un tap metàl•lic que tanqui hermèticament.
Omplim els pots amb les peces senceres de bonítol. Hi afegim oli d'oliva verge fins enrasar. Posem una mica de sal, una mica de sucre blanc i una mica de pebre.També hi ha qui posa una fulla de llaurer. Tapem els pots i els remoguem una mica per treure l'aire. Els tornem a destapar i a reomplir del tot. Tapem fort els pots i els posem al bany maria durant 30 minuts.
Finalment netejarem la superficie dels pots de l'oli que pugui haver surtit i els guardaren en el rebost per consumir. Es poden conservar perfectament durant 5 o 6 mesos.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2991 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.