Peix a la planxa amb verdures al wok
Un plat molt senzill, complert i saborós
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Fritada
Recepta per wok
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 carbassons
- 1 esberginia
- 1 pebrot vermell
- 4 pastanagues
- 1 bandeja de champinyons
- 4 rogers / barats preparats en supremes.
- Raig d'oli d'oliva
- Raig d'oli de girasol
- Sal i pebre
Elaboració
Les verdures: de fet podem preparar la guarnició del plat amb la combinació de verdures que volguem, però perquè tinguin un bon aspecte i millor gust les farem sempre per separat en dos o tres wocks o paelles antiadherents a l'hora perquè ens quedi una cocció perfecta de cada una de les verdures. Les verdures amb molt contingut d'aigua les courem inicialment sense tocar-les gaire fins que agafin una capa dorada. El que farem és crear una capa superficial que eviti la deshidratació. Finalment les haurem de saltajar més sovint perquè també la cocció ens quedi homogènia.
Les verdures més absorbents com l'esbergínia o el carbassó les saltejarem amb oli de girasol per evitar l'excés se greix. L'oli en general ha de ser escàs tan sols per poder dorar les verdures.
La sal i el pebre el poserem al final també per evitar la deshidratació.
El peix: el farem també a la planxa amb una paella antiadherent, perquè l'objectiu és obtenir un plat que sigui dietèticament equilibrat i sa.
El peix com sempre no s'ha de coure
gaire, aconsello de treure'l de la planxa immediatament un cop deixi de ser cru.
30min
Notes
Servir acompanyat d'un vi blanc de denominació d'origen Empordà, o pels amants del vi negre un Martí Fabra, selecció vinyes velles de 2016, per exemple.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2789 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.