Peix a la planxa amb verdures al wok

Un plat molt  senzill,  complert i saborós

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 carbassons
  • 1 esberginia
  • 1 pebrot vermell
  • 4 pastanagues
  • 1 bandeja de champinyons
  • 4 rogers / barats preparats en supremes.
  • Raig d'oli d'oliva
  • Raig d'oli de girasol
  • Sal i pebre

Elaboració

Les verdures: de fet podem preparar  la guarnició  del plat amb la combinació de verdures que volguem, però perquè tinguin un bon aspecte i millor gust les farem sempre per separat en dos o tres wocks o paelles antiadherents a l'hora perquè ens quedi una cocció perfecta de cada una de les verdures. Les verdures amb molt contingut d'aigua les courem inicialment sense tocar-les gaire fins que agafin una capa dorada. El que farem és crear una capa superficial que eviti la deshidratació. Finalment les haurem de saltajar més sovint perquè també la cocció ens quedi homogènia.
Les verdures més absorbents com l'esbergínia o el carbassó les saltejarem amb oli de girasol per evitar l'excés se greix. L'oli en general ha de ser escàs tan sols per poder dorar les verdures.
La sal i el pebre el poserem al final també per evitar la deshidratació.
El peix: el farem també a la planxa amb una paella antiadherent, perquè l'objectiu és obtenir un plat que sigui dietèticament equilibrat i sa.
El peix com sempre no s'ha de coure
gaire,  aconsello de treure'l de la planxa immediatament un cop deixi de ser cru.

30min

Notes

Servir acompanyat d'un vi blanc de denominació d'origen Empordà, o pels amants del vi negre un Martí Fabra, selecció vinyes velles de 2016, per exemple.


Recepta de cuina de Peix a la planxa amb verdures al wok

Amb suprema de roger

Recepta de cuina de Peix a la planxa amb verdures al wok

Amb suprema de barat

Recepta de cuina de Peix a la planxa amb verdures al wok

El peix ha de tenir quasi un punt de cru

Recepta de cuina de Peix a la planxa amb verdures al wok

Les verdures també han d’estar al punt; ni crues ni massa seques

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3377 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: