Canelons de verdures

Una recepte tradicional amb un toc personal.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un manat d’espàrrecs verts
  • 2 manats d’alls tendres
  • 1/2 kg de trompetes de la mor
  • Un pebrot vermell
  • Un Porro
  • Un carbassó
  • Oli d’oliva verge i oli de gira-sol
  • Sal i pebre i nou moscada
  • Una cullerada de mel de bruc
  • 100 g de farina
  • 1/2 l de llet
  • 50 g de mantega
  • 250 g de formatge curat
  • Una caixa de canelons de 20 ut

4 racions

Elaboració

Tallem petit el porro, el pebrot i el carbassó i ho saltegem tot plegat amb un rajolí d’oli d’oliva. Una vegada cuit afegim a la bresca un polsim de sal i pebre i una cullerada de mel i ho passem tot per la batadora fins que ens quedi una pasta espessa que la reservarem per lligar les verdures del farciment.
Tallem també ben petit els espàrrecs, els alls tendres i les trompetes de la mor (abans cal netejar bé les trompetes amb abundant aigua a fi de treure’ls-hi la sorra que puguin portar)i ho saltagem tot plegat amb oli de gira-sol. Quan estigui cuit afegim la salsa espessa de verdures, ho lliguen tot i ho reservem a la nevera.
Bullin la pasta de canelons amb aigua abundant i una mica de sal durant 12-14 min. Col·loquem la pasta dels canelons d’un en un quan l’aigua bulli.
Muntem els canelons amb el farciment de les verdures sobre un drap net i els anem col•locant dins una plata per anar al forn en la qual haurem previst deixar una base fina de beixamel al fons.
Per fer la beixamel fondrem en una paella un troç de mantega en la que barrejarem la farina fins que ens quedi una pasta espessa. Anirem remanat a foc baix perquè es cogui bé la farina i seguidament afegirem poc a poc i sense parar de remanar, la llet que haurem escalfat a part amb una mica de pebre, sal i nou moscada. La consistència que ens ha de quedar és d’una massa líquida però de consistència densa.
Acabarem abocant la resta de la beixamel sobre els canelons i ho cobrirem tot amb una capa de formatge ratllat preferiblement del tipus curat.

1h 30min

Notes

Servir amb un cava o vi negre


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

521 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: