Rap a la marinera
Una recepta tradicional amb un toc personal
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Guisat
Típica de: Mediterrani
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 g de gamba vermella
- 800 g de rap a rodelles de 2/3 cm de gruix
- 1 got d’aigua mineral
- 1 ceba de Figueres
- 1 ramet de julivert
- 3 dents d’all
- 4 fulles de llorer
- 20 g de pinyons
- 5 g de xocolata negre
- 1/2 got de vi blanc
- Una cullerada de farina
- Una culleradeta de sucre integral de canya
- Oli d’oliva verge
- Oli de gira-sol
- Sal i pebre
4 racions
Elaboració
Pelem les gambes crues i les reserven.
A part en un cassó posem les peles i els caps de gamba amb un raig d’oli d’oliva i les coguem durant uns minuts i afegim un got d’aigua mineral i tres o quatre fulles de llorer. Deixem uns quants minuts a foc lent perquè es vagi fent el caldo de gambes que ens servirà per afegir al sofregit. Colem el caldo i el reservem.
Tallem una ceba de Figueres a Juliana i la dorem amb un raig d’oli de gira-sol i una cullereta de sucre integral. A part piquem fi tres dents d’all i un ramet de julivert i el dorem amb oli d’oliva i l’afegirem amb la ceba. Seguidament afegirem al sofregit un cullerada de farina i anirem remanant un parell de minuts perquè quedi ben cuita. Abocaren mig got de vi blanc i quan aquest s’hagi reduït afegirem el caldo de gambes, el rap tallat a rodelles, les gambes palades i una picada de pinyons i xocolata negre. Deixarem que el peix es cogui i el caldo es redueixi fins que ens quedi un suquet de color taronja.
Salpebrem i ja es pot servir.
1h
Notes
Acompanyar amb un vi blanc o cava
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
610 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Moltes gràcies Qim. Ara ho miro.
Moltes agraït Quim, gràcies per la teva amistat. Sens dubte que probaré de fer la teva salsa doncs estic segur que estarà...
Molt agraït Rosa, un petó ben fort malgrat el COVID. No em considero cap xef ni molt menys només tinc ja una edat i he...
Heu d'esperar unes 24 hores com a mínim perquè quedin ben marinades les anxoves