Cloïsses a la marinera, amb gírgoles i carxofes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cloïsses
- 600 grams de gírgoles fresques
- 400 grams de carxofes congelades
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el podeu trobar a les meves receptes)
- Aigua
- Una ceba picolada
- Una fulla de llorer
- Un got de vi blanc
- Un brot de julivert
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
- Dos cullerots de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Una picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Un colador fí
Una cassola marinera metal·lica
Una paella gran
Batedora elèctrica
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, fiquem les cloïsses durant tres minuts fins que s'obrin i les reservem amb el seu suc colat.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gírgoles tallades a juliana d'un dit de gruix salpebrades uns cinc minuts i les reservem.
Tot seguit en un cassó mitjà amb aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes al "dente" i les reservem.
Seguidament, en la cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada i la fulla de llorer. Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el suc de les cloïsses i el fumet de peix i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts.
Seguidament afegim les gírgoles, les carxofes i les cloïsses i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, afegim dos cullerots de picada, ho remenem amb les nanses, ho deixem coure tot plegat cinc minuts més, corregim de sal i ja ho podrem treure-ho a taula amb un plat de fusta a sota.
1h
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1768 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.