Cloïsses a la marinera, amb gírgoles i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de cloïsses
  • 600 grams de gírgoles fresques
  • 400 grams de carxofes congelades
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el podeu trobar a les meves receptes)
  • Aigua
  • Una ceba picolada
  • Una fulla de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Un brot de julivert
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols
  • Dos cullerots de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Una picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un cassó mitjà
Un colador fí
Una cassola marinera metal·lica
Una paella gran
Batedora elèctrica
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, fiquem les cloïsses durant tres minuts fins que s'obrin i les reservem amb el seu suc colat.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gírgoles tallades a juliana d'un dit de gruix salpebrades uns cinc minuts i les reservem.
Tot seguit en un cassó mitjà amb aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes al "dente" i les reservem.
Seguidament, en la cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada i la fulla de llorer. Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el suc de les cloïsses i el fumet de peix i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts.
Seguidament afegim les gírgoles, les carxofes i les cloïsses i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, afegim dos cullerots de picada, ho remenem amb les nanses, ho deixem coure tot plegat cinc minuts més, corregim de sal i ja ho podrem treure-ho a taula amb un plat de fusta a sota.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1982 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: