Canelons d'espinacs a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Expert

Ingredients

8 racions

Elaboració

Posar les panses en aigua o licor
Rentar amb una o dos aigües els espinacs frescos. Coure’ls poc. Triturar amb estri manual o ganivet.
Coure els ous 10 minuts (El temps compta des que l'aigua bull, però no deixar bullir fort, refredar, pelar i passar per aigua. Reservar en nevera en pot de vidre.
Pelar i tallar la ceba, afegir-hi oli, quasi cobrint-la (en el turmix o el braç), triturar i posar a fregir en un cassó. Quan la ceba estigui daurada, abocar-hi la farina, remenant constantment uns vint minuts, afegir la llet calenta remenant amb varetes (esteu al cas que no s’enganxi a la base i es cremi).
Fregir els alls triturats i els pinyons. Quan agafin color, afegir-hi les panses (sense líquid), coure uns minuts i abocar-ho en un bol gran amb els espinacs triturats, els ous picats o ratllats, la meitat de la beixamel. Barrejar-ho. Tastar. Allargar l'altra meitat de la beixamel, que servirà per napar els canelons.
Coure les oblees, segons instruccions de la caixa.
Preparar les safates, untades amb oli o amb una lleugera capa de beixamel.
Cargolar els canelons amb el farcit i anar-los col·locant en fileres. Repartir la beixamel.
Barrejar el formatge ratllat amb una mica de pa ratllat i pebre vermell i repartir-lo. Posar uns bocins de mantega o un raig d'oli per sobre.
Tapar amb film per guardar en nevera o congelador. O posar al forn amb calor a dalt i a baix, per menjar tot seguit.

5h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se