Cuixa de xai al forn sobre patates i ceba tendre

Aquest plat, que es fa al forn amb una cuixa de xai desossada, difereix de la clássica cuxia al forn en la aportació de la patata, la ceba tendre i les espèces que incorpora.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

a) Peleu les patates, renteu-les i talleu-les a rodanxes primes, reserveu-les.
b) Talleu les 4 cebes tendres en meitats després cal treure la capa exterior més dura, reserveu-les.
c) Salpebreu la carn per ambdues cares.
d) En una cassola amb oli calent daureu segellant la carn i reserveu.
e) Pre-escalfeu el forn a 200º.
f) En una fregidora fregiu les patates, aneu reservant.
g) En la mateixa fregidora fregiu les meitats de ceba, observareu que les capes de les cebes es van desprenent, quan siguin toves reserveu-les.
h) Cobriu una cara de la cuixa amb Pimentón de la Vera, gireu-la i en l’altra cara poseu una capa de mostassa Dijon.
i) En una safata d’anar al forn amb oli, poseu en una capa de les cebes fregides, a sobre una altre capa amb les patates i a sobre la cuixa de xai amb la cara amb el Pimentón tocant les patates.
j) Abaixeu el forn a 180º i introduïu la safata amb la ceba, les patates i la cuixa.
k) Als 10 minuts de cocció poseu-hi un got de vi ranci i un got de vi de cuina, mullant la carn.
l) Aneu comprovant la cocció (uns 10 minuts més depenent de com us agradi de cuita).
m) Un cop considereu que la carn és cuita traieu-la del forn i deixeu reposar uns 5 minuts i emplateu.

40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se