Espatlla de xai al foc baix
Ingredients
- 1 espatlla de xai
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 tomàquet madur
- 1 dent d'all
- 1 fulla de llorer
- 1/2 litre de vi negre
- 1/2 litre de caldo de pollastre (o aigua + pastilla)
- sal
- 10 grans de pebre negra
- 5 cullerades d'oli d'oliva
Elaboració
En una caçola posem l'oli i a foc fort daurem l'espatlla ben dauradeta.
Baixem a foc mitjà i afegim les verdures netes i trossejades. Posarem l'all i el tomàquet, pelat i sense llavors, més tard, quan les verdures ja estiguin més estovades.
Un cop que el tomàquet ja estigui una mica fet posem el llorer i el vi. Deixem que agafi el bull i que es cogui a foc mitjà uns 10 minuts. Després aboquem el caldo i tapem la caçola.
S'ha de fer a foc molt baix durant unes tres hores. Només cal que veiem una mica de vida dintre l'olla.
Notes
El xai, tant si es fa al forn, com si es fa al foc s'ha de cuinar a foc baix perquè quedi tendre. Aquesta recepta és deliciosa. Aques cop l'he acompanyat amb pasta feta amb suc de la cocció. L'he colat i he passat tot pel colador xinès.
També es pot una salsa amb suc resultant, barrejant el suc amb verdura passada pel coladorr xinès i afegint una cullerada de farina perquè quedi espessa.
Comparteix aquesta recepta: