Sepia amb all i pebre
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1,2 kg de sèpia bruta (aproximadament)
- 6 grans d'all
- Pebre al gust del cuiner
- 1 nyora escaldada
- 2 llesquetes de pa
- 2 dl de vi blanc
- 3 dl d'oli d'oliva
- ¼ kg de mongetes seques
- 1 kg de patates
- ¾ l de fumet de peix
Elaboració
Netegeu la sèpia i un cop la tingueu neta la talleu a trossos grossos i la poseu en una cassola amb una mica d’oli, a foc lent i tapat amb un recipient que hi poguem posar 2 dits d’aigua, això anomenem ofegar la sèpia, més o menys 1 hora i mitja i obtindrem una sèpia tova, apart prepareu la picada.
En una paella petita, fregiu la meitat dels alls. Fiqueu la resta dels alls, la nyora, que haureu escaldat prèviament, les llesquetes de pa i el vi blanc dins un pot i, amb l'ajut de la batedora, feu la picada.
Tot seguit, agafeu la picada i afegiu-hi el fumet de peix. Amb l'ajut d'una batedora, desfeu bé la picada e incorporeu a la cassola conjuntament amb la sèpia, quan arrenqui el bull, tireu-hi les patates, que prèviament haureu pelat i tallat a trossos ( trencades )
Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu-hi les mongetes seques, deixeu-la coure 3 minuts i ja ho teniu a punt per emplatar.
Comparteix aquesta recepta: