Guatlles escabetxades
Ingredients
- 4 guatlles
- 2 gots de vi blanc
- 1 got de vinagre de vi blanc
- ½ got d’aigua
- Oli d’oliva
- Sal
- 4 cebes petites
- 4 dents d’all
- 2 pastanagues
- 2 fulles de llorer
- Branca de farigola
- 10 grans de pebre negre
Elaboració
Es dauren una mica en oli les guatlles i es reserven. En aquest mateix oli es sofregeixen una mica, els dents d’alls sencers, les cebes tallades a quarts i les pastanagues en trossos grans. Desprès s’afegeix el vi blanc, el vinagre, l’aigua, el llorer, la farigola, els grans de pebre i una mica de sal. Es deixa coure tot junt uns de 5 a 10 minuts perquè tot lligui una mica. Afegim les guatlles i les deixem coure uns 45 minuts a foc lent, fins que estiguin ben cuites.
Deixem refredar.
Notes
Han de macerar al menys durant 24 hores, si es possible en cassola de fang i tapada. Es poden servir fredes. Com que estan escabetxades, es poden conservar uns quants dies a la nevera.
Quant tinguem d’afegir vi blanc als guisats i per realçar el sabor, hi podem posar una branqueta romaní, una d’orenga i un altra de farigola, durant nou dies.
Comparteix aquesta recepta: