Calamars a la costa mediterrànea
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg. Calamars mitjans
- 1 ceba
- 1 copeta de xerès
- Alls, julivert, oli i sal
Utensilis
1 escorredora
1 paella
Elaboració
Es netegen els calamars, es tallen ben fins i es posen en una escorredora amb un plat a sota.
Es posa bastant d'oli i un parell d'alls en una paella. Quan són daurats (sense que es cremin) es treuen i s'hi posa la ceba tallada ben fina.
Se li fa fer un tomb i ja s'hi posen els calamars amb una mica d'aigua de la que haurà quedat en el plat.
Es tapen i a mitja cocció s'hi tira la copeta de xerès. Es deixen coure a foc baix uns deu minuts i quan veieu que ja són
fets, s'hi posa una picada d'all i julivert, es remenen i ja es poden servir.
Notes
Jo acompanyo aquest plat amb arròs blanc o enciam tallat a la juliana.
Comparteix aquesta recepta: