Calamars a la costa mediterrànea
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg. Calamars mitjans
- 1 ceba
- 1 copeta de xerès
- Alls, julivert, oli i sal
4 racions
Utensilis
1 escorredora
1 paella
Elaboració
Es netegen els calamars, es tallen ben fins i es posen en una escorredora amb un plat a sota.
Es posa bastant d'oli i un parell d'alls en una paella. Quan són daurats (sense que es cremin) es treuen i s'hi posa la ceba tallada ben fina.
Se li fa fer un tomb i ja s'hi posen els calamars amb una mica d'aigua de la que haurà quedat en el plat.
Es tapen i a mitja cocció s'hi tira la copeta de xerès. Es deixen coure a foc baix uns deu minuts i quan veieu que ja són
fets, s'hi posa una picada d'all i julivert, es remenen i ja es poden servir.
30min
Notes
Jo acompanyo aquest plat amb arròs blanc o enciam tallat a la juliana.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1937 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.