Flam

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per al caramel:

Per al flam:

6 racions

Elaboració

Abocar el sucre del caramel en un cassó, afegir l'aigua i coure a foc mig sense remenar fins que es fongui. Després seguir coent fins obtenir un caramel marró clar. Repartir en sis motlles de flam i reservar.
Fer bullir la llet i la nata. En un bol batre els rovells i els ous juntament amb el sucre i el sucre avainillat i abocar a sobre la llet i la nata calentes. Batre fins obtenir una crema homogènia i omplir els motlles quasi fins a dalt.
Coure al bany maria al forn, preescalfat a 150ºC, uns 35 minuts fins que cuallin. Retirar del forn i deixar entibiar abans d'introduir a la nevera.
Al moment d'emplatar passar un ganivet per les parets dels motlles i donar la volta sobre un plat movent el flam fins que caigui.

1h 30min

Notes

La preparació del caramel és llarga i delicada. Ens podem estalviar aquest pas utilitzant caramel del que venen ja preparat.
També es pot preparar un flam gran seguint les mateixes proporcions, allargant el temps de cocció uns 10 minuts.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se