Flam
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil

Ingredients
Per al caramel:
- 170 gr. de sucre
- 80 ml. d'aigua
Per al flam:
- 160 ml. de llet
- 185 ml. de nata líquida
- 2 ous
- 75 gr. de sucre
- 4 rovells d'ou
- 1 culleradeta de sucre avainillat
6 racions
Elaboració
Abocar el sucre del caramel en un cassó, afegir l'aigua i coure a foc mig sense remenar fins que es fongui. Després seguir coent fins obtenir un caramel marró clar. Repartir en sis motlles de flam i reservar.
Fer bullir la llet i la nata. En un bol batre els rovells i els ous juntament amb el sucre i el sucre avainillat i abocar a sobre la llet i la nata calentes. Batre fins obtenir una crema homogènia i omplir els motlles quasi fins a dalt.
Coure al bany maria al forn, preescalfat a 150ºC, uns 35 minuts fins que cuallin. Retirar del forn i deixar entibiar abans d'introduir a la nevera.
Al moment d'emplatar passar un ganivet per les parets dels motlles i donar la volta sobre un plat movent el flam fins que caigui.
1h 30min
Notes
La preparació del caramel és llarga i delicada. Ens podem estalviar aquest pas utilitzant caramel del que venen ja preparat.
També es pot preparar un flam gran seguint les mateixes proporcions, allargant el temps de cocció uns 10 minuts.
Etiquetes:
Flam Postres
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1154 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
M'agrada aquesta recepta!! Probaré de fer-la també sense el bitxo i així també en menjarà el meu fill que té 3 anyets....
Doncs de salseta en va sobrar... i un altre dia barrejada amb un arròs blanc va quedar un acompanyament deliciós!!
Ostres... piononos!! Jo els vaig tastar a Granada i son deliciosos!! mmmmmmmm :-)
Doncs m'han sobrat oblees i vull fer un farcit amb ceba sofregida, tonyina i pebrots del piquillo. Si queden bones penjo la...
Ostres... sí que han de ser bones sí. Però ha de ser molt difícil passar-les per ou batut i fregir-les sense que es...