Calamars farcits de la iaia

Ingredients

  • 8 calamars mitjans
  • 8 Gambes
  • Mig kg de carn picada barrejada
  • 4 ous
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • Picada: pinyons, gra d'all, pa torrat.

4 racions

Utensilis

Paella, caçola, morter i xino.

Elaboració

Buidar i netejar els calamars. Reservar les potetes.
Coure els ous i tallar-los a trossets junt amb les potetes. Salpebrar la carn picada i fer una barreja amb els ous i les potetes.
Omplir els calamars i tancar amb un escuradents, no gaire replens, per tal que no explotin al fregirlos.
En una paella fregir amb oli d'oliva els calamars, volta i volta.
Fer un sofregit de ceba i tomàquet i passar-lo per xino. Posar en una caçola l'oli de fregir els calamars i el caldo del xino i afegir els calamars, deixar-ho coure uns 10 minuts i agregar la picada, les gambes i una mica de pebre vermell dolç. Tapar-ho i coure uns 15/20 minuts.
Aquesta recepta es més bona d'un dia per l'altre.
BON PROFIT.

1h

Notes

Aquesta recepta era de la meva avia (1910-1994). Com que a la família ens agradava tant, la cuinava en dates assenyalades.
Va ser el darrer plat que va cuinar per nosaltres amb tot el seu amor.
Publicar-la es un petit homenatge al seu record.

Per


Recepta de cuina de Calamars farcits de la iaia

CALAMARS DE LA IAIA
per Anna M

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1124 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!