Gratinat de patata
Ingredients
- 6 patates
- 1 dent d'all
- 40 gr. de mantega
- 1/4 l. de nata líquida
- 1/4 l. de brou de pollastre
- 1 pessic de nou moscada
- Pebre blanc
- Sal
- 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Herbes provençals
4 racions
Elaboració
Untar el recipient que introduirem al forn amb l'all i una part de la mantega (reservem una part de la mantega per posar uns bocinets sobre el gratinat abans d'enfornar).
Barrejar el formatge parmesà amb les herbes provençals i reservar.
Pelar les patates i tallar a rodanxes ben primes.
Distribuir les rodanxes de patata dins el recipient, de manera que quedin una mica sobreposades les unes sobre les altres, fins que tinguem coberta tota la base. Salpebrar i posar-hi una capa del formatge barrejat amb herbes provençals.
Repetim el pas anterior (capa de patates, salpebrar i capa de formatge) fins a acabar totes les rodanxes de patata i acabant amb una capa de formatge.
Regar amb la nata líquida i el brou de pollastre, empolsar amb la nou moscada i repartir per sobre petits bocinets de mantega.
Preescalfar el forn a 200°C.
Introduir al forn i coure uns 50 minuts (jo faig 25 minuts només amb calor inferior + 25 minuts amb grill i ventilador).
1h 30min
Notes
Si no agrada el formatge també queda bé sense posar-ne.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
868 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
M'agrada aquesta recepta!! Probaré de fer-la també sense el bitxo i així també en menjarà el meu fill que té 3 anyets....
Doncs de salseta en va sobrar... i un altre dia barrejada amb un arròs blanc va quedar un acompanyament deliciós!!
Ostres... piononos!! Jo els vaig tastar a Granada i son deliciosos!! mmmmmmmm :-)
Doncs m'han sobrat oblees i vull fer un farcit amb ceba sofregida, tonyina i pebrots del piquillo. Si queden bones penjo la...
Ostres... sí que han de ser bones sí. Però ha de ser molt difícil passar-les per ou batut i fregir-les sense que es...