Gratinat de patata

Categoria:
Recepta per
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 6 patates
  • 1 dent d'all
  • 40 gr. de mantega
  • 1/4 l. de nata líquida
  • 1/4 l. de brou de pollastre
  • 1 pessic de nou moscada
  • Pebre blanc
  • Sal
  • 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • Herbes provençals

4 racions

Elaboració

Untar el recipient que introduirem al forn amb l'all i una part de la mantega (reservem una part de la mantega per posar uns bocinets sobre el gratinat abans d'enfornar).
Barrejar el formatge parmesà amb les herbes provençals i reservar.
Pelar les patates i tallar a rodanxes ben primes.
Distribuir les rodanxes de patata dins el recipient, de manera que quedin una mica sobreposades les unes sobre les altres, fins que tinguem coberta tota la base. Salpebrar i posar-hi una capa del formatge barrejat amb herbes provençals.
Repetim el pas anterior (capa de patates, salpebrar i capa de formatge) fins a acabar totes les rodanxes de patata i acabant amb una capa de formatge.
Regar amb la nata líquida i el brou de pollastre, empolsar amb la nou moscada i repartir per sobre petits bocinets de mantega.
Preescalfar el forn a 200°C.
Introduir al forn i coure uns 50 minuts (jo faig 25 minuts només amb calor inferior + 25 minuts amb grill i ventilador).

1h 30min

Notes

Si no agrada el formatge també queda bé sense posar-ne.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

690 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!