Gratinat de patata

Ingredients

  • 6 patates
  • 1 dent d'all
  • 40 gr. de mantega
  • 1/4 l. de nata líquida
  • 1/4 l. de brou de pollastre
  • 1 pessic de nou moscada
  • Pebre blanc
  • Sal
  • 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • Herbes provençals

4 racions

Elaboració

Untar el recipient que introduirem al forn amb l'all i una part de la mantega (reservem una part de la mantega per posar uns bocinets sobre el gratinat abans d'enfornar).
Barrejar el formatge parmesà amb les herbes provençals i reservar.
Pelar les patates i tallar a rodanxes ben primes.
Distribuir les rodanxes de patata dins el recipient, de manera que quedin una mica sobreposades les unes sobre les altres, fins que tinguem coberta tota la base. Salpebrar i posar-hi una capa del formatge barrejat amb herbes provençals.
Repetim el pas anterior (capa de patates, salpebrar i capa de formatge) fins a acabar totes les rodanxes de patata i acabant amb una capa de formatge.
Regar amb la nata líquida i el brou de pollastre, empolsar amb la nou moscada i repartir per sobre petits bocinets de mantega.
Preescalfar el forn a 200°C.
Introduir al forn i coure uns 50 minuts (jo faig 25 minuts només amb calor inferior + 25 minuts amb grill i ventilador).

1h 30min

Notes

Si no agrada el formatge també queda bé sense posar-ne.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2041 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: