Tarta de music
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 paquet de pasta brisa
- 3 rovells d´ou
- 125 grs de sucre
- 2 cullerades de maicena
- 1/2 l. de llet
- La pell d´una llimona
- 2 fulls de gelatina
- Fruits secs, ametlles, avellanes, anous, pinyons, etc.
- 2 cullerades de melmelada d´albercoc.
Elaboració
Primer coure la pasta brisa que haurem comprat al super, d´acord amb les instruccions del producte.
Treballar els rovells d´ou, barrejats amb el sucre fins que quedi una barreja fina i una mica espessa. Seguidament barrejar-hi la Maicena.
Posar la llet junt amb la pell de llimona en un cassó al foc, quan arrenqui el bull la unirem a la mescla anterior (passat-ho per un colador fi). Cal remenar-ho tot amb el batedor i posar-ho al foc afegint-hi els dos fulls de gelatina, que prèviament hauran estat en remull en aigua freda mes o menys uns 10 minuts.
Anar remenant continuament fins que torni a arrencar el bull. En aquest punt treure-la del foc i remenar una mica més. Deixar refredar la crema remenant-la de tant en tant perque no es formi un tel a sobre.
Quan la crema sigui freda o tèbia l´abocarem dins la tarta que ja tindrem cuita i per sobre col.locarem els fruits secs al nostre gust.
Per acabar en un pot escalfarem les dues cullerades de melmelada d´albercoc juntament amb una cullerada d´aigua i amb aquesta mescla pintarem la tarta per tal de donar-li el seu aspecte final.
Comparteix aquesta recepta: