Arròs amb oros i bastos
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Arròs,
- Mongetes seques,
- Naps,
- Botifarra,
- Magre de porc,
- Julivert,
- Safrà,
- Aigua,
- Sal i pebre.
Elaboració
Es remullen unes quantes mongetes seques (un grapat per cap), durant vint-i-quatre hores.
Després, es posen a bullir en una olla, amb aigua freda abundant, a poc foc, junt amb una mica de nap, pelat i tallat a rodanxes (els oros), i uns quants trossos grossos de botifarra (els bastos) i de magre.
Quan les mongetes siguin quasi cuites, s'hi tira l'arròs, el safrà, la sal i el pebre.
Es deixa coure uns divuit minuts més i s'apaga el foc.
S'hi tira una mica de julivert picat, es deixa reposar dos minuts i es serveix.
Notes
Recepta dels restaurants populars barcelonins, de principi de segle, recollida per Ignasi Domènech (cuiner d'aquella època) al seu famós llibre "La Teca". El nom fa referència a dos "pals" dels naips espanyols.
Comparteix aquesta recepta: