Congre amb pésols

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Posarem oli abundant en una paella de mànec i fregirem molt lleugerament el peix, prèviament salat i enfarinat.
A banda, en una cassola d'obra, sofregirem, a foc suau i amb un raig d'oli, la ceba trinxada i els alls; quan la ceba començarà a rossejar hi afegirem la tomaca picolada.
Una vegada estarà tot sofregit, hi posarem aigua o brou de peix, que podem fer amb els caps i les cues dels congres, ho salarem, ho ensafranarem i, en alçar el bull, hi posarem els pésols.
Quan aquests seran gairebé cuits si són bons, amb set o vuit minuts en tenen prou ho rectificarem de sal, hi posarem el peix i ho tindrem encara, a foc suau, uns sis o set minuts més.
No ha de quedar molt de suc, ni ha de ser gaire espés tampoc.

Notes

Hi podem afegir un polsim de pebre, una culleradeta rasa de pebre roig, unes rametes trinxades de julivert, una fulla de llorer o uns brins de farigola.
S'hi pot posar, al mateix temps que el peix, una picada d'alls i julivert, barrejada amb un poc de brou del mateix guisat.
El sofregit es pot fer sense tomaca; també hi ha qui hi afegeix un pimentó verd trossejat.
A la Safor hi afegeixen un parell de cors de carxofa trossejats i un pessic de pebre roig.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se