Congre amb pésols

Ingredients

  • 800 g de rodelles de congre,
  • 400 g de pésols desgranats (1,5 kg sense desgranar, aproximadament),
  • 1 ceba,
  • 1 tomaca madura,
  • Farina,
  • 3 o 4 alls,
  • Safrà,
  • Oli i sal.

4 racions

Elaboració

Posarem oli abundant en una paella de mànec i fregirem molt lleugerament el peix, prèviament salat i enfarinat.
A banda, en una cassola d'obra, sofregirem, a foc suau i amb un raig d'oli, la ceba trinxada i els alls; quan la ceba començarà a rossejar hi afegirem la tomaca picolada.
Una vegada estarà tot sofregit, hi posarem aigua o brou de peix, que podem fer amb els caps i les cues dels congres, ho salarem, ho ensafranarem i, en alçar el bull, hi posarem els pésols.
Quan aquests seran gairebé cuits si són bons, amb set o vuit minuts en tenen prou ho rectificarem de sal, hi posarem el peix i ho tindrem encara, a foc suau, uns sis o set minuts més.
No ha de quedar molt de suc, ni ha de ser gaire espés tampoc.

Notes

Hi podem afegir un polsim de pebre, una culleradeta rasa de pebre roig, unes rametes trinxades de julivert, una fulla de llorer o uns brins de farigola.
S'hi pot posar, al mateix temps que el peix, una picada d'alls i julivert, barrejada amb un poc de brou del mateix guisat.
El sofregit es pot fer sense tomaca; també hi ha qui hi afegeix un pimentó verd trossejat.
A la Safor hi afegeixen un parell de cors de carxofa trossejats i un pessic de pebre roig.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2561 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: