Rosca de mantega

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Utensilis

Si no teniu batedora elèctrica també ho podeu fer a mà sempre i quan tingueu uns bons bíceps.

Elaboració

-Preescalfar el forn a 175º C.
-Untar el motlle amb mantega i enfarinar-lo.
-Barrejar la farina amb el llevat i passar pel sedàs.
-Batre amb les baretes de la màquina elèctrica la mantega amb el sucre.
-Quan els dos ingredients estiguin ben integrats, afegir els ous a intèrvals, un per un; és important fer-ho així, de poc en poc mentre seguim batent, per evitar que la massa es talli.
-Desprès afegirem la raspadura, la farina i la tarongina a rajolins; alternant fins haver posat tota la farina.
-Si volem fer la rosca amb el marbrejat de cacau que es veu a la fotografia, haurem de separar un terç de la massa i reservar-la en un bol a part. Dins d´un got dissoldrem les dues cullerades de cacau amb una mica de llet (no gaire, només 15 o 20 cl. just perquè quedi dissolt) i incorporarem a la massa reservada. Mesclarem.
-Abocarem la meitat de la massa blanca dintre del motlle, a damunt la massa amb el cacau i, finalment, la resta de massa blanca.
-Amb la fulla d´un ganivet bellugarem les tres capes de massa per ajudar a fer el marbrejat.
-Enfornarem.
-Cada forn és un món, però com a orientación us diré que jo el tinc uns 50 minuts entre 170/180ºC.
Per aquestes quantitats necessitareu un motlle molt gran. El meu és d´aquells amb un forat al mig, té forma de tronc de con, de 10 cm d´alçada, i dues bases de 22 i 29 cm respectivament.

Notes

Moltes vegades faig aquesta rosca sense posar-hi el cacau i queda igualment bona; en aquest cas ensucro la superficie abans d´enfornar.
L´aigua de tarongina que us sobri s´ha de guardar a la nevera doncs és molt delicada. Si no en teniu podeu posar suc de taronja.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se