Rosca de mantega

Ingredients

  • 360grs. de mantega estovada (textura pomada)
  • 360grs. de sucre
  • 360grs. de farina
  • 6 ous
  • 3 cullerades soperes d'aigua de tarongina
  • 15 grs. de llevat Royal
  • raspadura de taronja
  • mantega i farina pel motlle
  • Opcional: 2 cullerades de cacau en pols i un rajolí de llet per dissoldre'l.

Utensilis

Si no teniu batedora elèctrica també ho podeu fer a mà sempre i quan tingueu uns bons bíceps.

Elaboració

-Preescalfar el forn a 175º C.
-Untar el motlle amb mantega i enfarinar-lo.
-Barrejar la farina amb el llevat i passar pel sedàs.
-Batre amb les baretes de la màquina elèctrica la mantega amb el sucre.
-Quan els dos ingredients estiguin ben integrats, afegir els ous a intèrvals, un per un; és important fer-ho així, de poc en poc mentre seguim batent, per evitar que la massa es talli.
-Desprès afegirem la raspadura, la farina i la tarongina a rajolins; alternant fins haver posat tota la farina.
-Si volem fer la rosca amb el marbrejat de cacau que es veu a la fotografia, haurem de separar un terç de la massa i reservar-la en un bol a part. Dins d'un got dissoldrem les dues cullerades de cacau amb una mica de llet (no gaire, només 15 o 20 cl. just perquè quedi dissolt) i incorporarem a la massa reservada. Mesclarem.
-Abocarem la meitat de la massa blanca dintre del motlle, a damunt la massa amb el cacau i, finalment, la resta de massa blanca.
-Amb la fulla d'un ganivet bellugarem les tres capes de massa per ajudar a fer el marbrejat.
-Enfornarem.
-Cada forn és un món, però com a orientación us diré que jo el tinc uns 50 minuts entre 170/180ºC.
Per aquestes quantitats necessitareu un motlle molt gran. El meu és d'aquells amb un forat al mig, té forma de tronc de con, de 10 cm d'alçada, i dues bases de 22 i 29 cm respectivament.

Notes

Moltes vegades faig aquesta rosca sense posar-hi el cacau i queda igualment bona; en aquest cas ensucro la superficie abans d'enfornar.
L'aigua de tarongina que us sobri s'ha de guardar a la nevera doncs és molt delicada. Si no en teniu podeu posar suc de taronja.


Recepta de cuina de Rosca de mantega
per Alícia Ribot i Sabaté
Recepta de cuina de Rosca de mantega
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

892 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
La recepta d´aquesta rosca me la va donar la meva amiga Sílvia. Quan ens reuniem tot el grup a vegades en portava una per compartir, calentona i acabadeta de fer, i tots gaudiem del seu art de gran pastissera.
Des de receptes.cat una abraçada per tu Sílvia, ànims, ja tenim acord, ho aconseguirem!!!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: