Bonítol amb cebes tendres al xilindron
Ingredients
- 4 talls de bonítol fresc
- 1 manat de cebes tendres
- 3 nyores
- 1 pebrot verd
- 1 ceba de figueres
- 1 gra d'all
- 3 tomàquets madurs
- Herbes: farigola i julivert
- Especies: pebre blanc
- 1 got de vi blanc
- Llimona
- 1 cullerada de farina de blat de moro
Elaboració
Remullar les nyores dues hores.
Fer un sofregit amb la ceba de Figueres, l'all i el pebrot verd, tot rallat.
Quan enrosseix afegir els tomàquets trinxats nets de llavors, junt amb el julivert trinxat i la farigola.
Incorporar la carn de les nyores, sense pell. (la podeu extreure amb una cullereta de cafè).
Deixar coure lentament, vigilant no es cremi.(aprox. 25 minuts).
Afegir el vi i l'aigua a parts iguals, amb una mica de farina de blat de moro.
Un cop la salsa reduïda, reservar.
Tallar les cebes tendres en talls longitudinals, i sofregir en una paella amb oli.
Fregir els talls de bonítol, lleugerament enfarinats, amb sal, pebre blanc i llimona.
Montar el plat amb el tall de bonítol, la ceba tendre i la salsa per sobre.
Notes
Opcionalment i podeu incorporar unes alcaparres i olives negres tallades a bocins
Comparteix aquesta recepta: