Penne rigate amb olives i sípia
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de penne rigate
- 300 grams de sípia
- 2 tomàquets frescos
- 1 bitxo
- 1 gra d'all
- 1/2 ramet de Fonoll silvestre
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 culleradas de Olives negres sense pinyol
- 1 cullerada de llavors de fonoll
- Sal
Elaboració
Netejar acuradament les sípies, tallar a tires el cos deixant intacta el cap sense els ulls.
Rentar en aigua fresca i escórrer.
En una olla incorporar en fred l'all picat amb el fonoll picat i una cullerada d'oli.
Daurar a foc intens durant 1 minut ia continuació afegir les sípies, salar i un cop transcorreguts 5 minuts, incorporar els tomàquets prèviament pelats, tallats en glaçons i sense llavors.
Remenar i deixar que es cuini durant aproximadament 20 minuts a foc lent amb l'olla destapada.
A mitja cocció afegir les llavors de fonoll i les olives sense os senceres.
En cas necessari, per suavitzar la preparació, afegir una mica d'aigua perquè la salsa no s'assequi massa.
Quan s'hagi cuit, afegir l'oli d'oliva i el bitxo fresc picat molt fi.
Coure la pasta en abundant aigua amb sal, aromatitzada amb una mica de fonoll, escorre'ls i condimentar amb la salsa.
Barrejar, salar i abocar-ho tot en un bol ampli i servir.
Notes
La combinació de la sípia i les olives negres és encara més temptadora amb la presència del fonoll, que s'utilitza per condimentar no només la salsa, sinó també l'aigua de cocció de la pasta.
Comparteix aquesta recepta: