Patates braves amb allioli
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 quilo de patates per fregir
- 1/2 litre d'oli d'oliva
- Sal
Per a la salsa de tomàquet picant:
- 1/2 gra d'all
- 3 bitxos
- Salsa de tomàquet (de pot)
Per a la maionesa d'all:
- 1/2 gra d'all
- 1 ou
- Sal
- Suc de llimona
- 1/4 de litre d'oli d'oliva
Elaboració
Tallem les patates a trossos, rentar bé i deixar escórrer. En un paella, posar l'oli a foc mig i confitar les patates durant 20 minuts. Treure i deixar refredar.
En una paella, posar oli, all picat i bitxo trossejat. Quan es comenci a daurar afegim el pot de salsa de tomàquet. Coem a foc lent durant 2 minuts. Deixem refredar.
Fem una maionesa amb els ingredients anteriorment ressenyats, barrejar amb les patates i acabar col • locant fils de salsa picant, cibulet i pebre.
Comparteix aquesta recepta: