Macarrons amb pure de poma - Aelpler-magronen
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Macarrons:
- 300 g de patates (que no es desfasin), pelades i tallades en glaçons 1,5 cm
- 300 g de macarrons, Si són estriats, millor, ja que la salsa es reparteix millor
- 200 g de formatge curat y madur, ratllat
- 80 g de cansalada, tallada en tires
- 2-3 cebes vermelles, tallades en cèrcols fins
- 1,5 dl de crema
- 1,5 dl de llet
- 1 gra d'all premsat
- Sal
- Pebre acabat de moldre
- Nou moscada
Puré de poma:
- 600 g de pomes àcides, per exemple Boskoop, pelades, sense nucli i tallades en trossos
- 1 dl de suc de poma
- 2-3 cullerades de sucre
- 1 una vaina de canyella
Elaboració
Macarrons:
Bull les patates amb sal durant 5-10 minuts.
Afegeix els macarrons i cou fins que estiguin al dente.
Escorre bé en un colador. Barreja amb la meitat del formatge i omple la forma per al forn prèviament greixada
Fregieix la cansalada, afegeix les cebes, i cuina de 4 a 6 minuts. Reparteix en els macarrons, i manten la calor del forn en un 100 ° C.
Bull la crema, la llet, l'all i les espècies i aboca sobre els macarrons.
Escampa-la resta de formatge i manten, destapat, a la calor fins que es fongui el formatge
Puré de poma:
Barreja tots els ingredients i porta a ebullició.
Tapa i cuina fins que estiguin tendres de 10 a 15 minuts. Treu la beina de vainilla, tritura i fes un puré de poma, deixa refredar.
El pure de poma se serveix a part i es va menjant amb els macarrons
Notes
Aelpler-magronen amb nata i formatge dels Alps és un plat tradicional dels Alps Suïssos, encara que la pasta només arribés a les zones muntanyoses després de la construcció del túnel del Sant Gotard, a través del qual els treballadors italians van portar la seva pasta, i en la qual també es trobaven els macarrons. Aquest nou aliment no va trigar a fer-se molt popular entre els camperols alpins, ja que era durader i molt nutritiu en relació al seu pes. Enriquit amb patates autòctones i condimentats amb ceba, dauets de cansalada fumada, nata líquida, i formatge de la regió, aquests macarrons alpins aviat es van convertir en un plat deliciós, que es podia preparar fàcilment sobre un foc obert i que donava força a l'hora de realitzar treballs pesats.
A Suïssa aquest plat generalment s’hacompanya amb puré de poma, encara que una amanida també és un bon complement
Comparteix aquesta recepta: