Macarrons amb pure de poma - Aelpler-magronen

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Macarrons:

  • 300 g de patates (que no es desfasin), pelades i tallades en glaçons 1,5 cm
  • 300 g de macarrons, Si són estriats, millor, ja que la salsa es reparteix millor
  • 200 g de formatge curat y madur, ratllat
  • 80 g de cansalada, tallada en tires
  • 2-3 cebes vermelles, tallades en cèrcols fins
  • 1,5 dl de crema
  • 1,5 dl de llet
  • 1 gra d'all premsat
  • Sal
  • Pebre acabat de moldre
  • Nou moscada

Puré de poma:

  • 600 g de pomes àcides, per exemple Boskoop, pelades, sense nucli i tallades en trossos
  • 1 dl de suc de poma
  • 2-3 cullerades de sucre
  • 1 una vaina de canyella

4 racions

Elaboració

Macarrons:

Bull les patates amb sal durant 5-10 minuts.
Afegeix els macarrons i cou fins que estiguin al dente.
Escorre bé en un colador. Barreja amb la meitat del formatge i omple la forma per al forn prèviament greixada
Fregieix la cansalada, afegeix les cebes, i cuina de 4 a 6 minuts. Reparteix en els macarrons, i manten la calor del forn en un 100 ° C.
Bull la crema, la llet, l'all i les espècies i aboca sobre els macarrons.
Escampa-la resta de formatge i manten, destapat, a la calor fins que es fongui el formatge

Puré de poma:

Barreja tots els ingredients i porta a ebullició.
Tapa i cuina fins que estiguin tendres de 10 a 15 minuts. Treu la beina de vainilla, tritura i fes un puré de poma, deixa refredar.
El pure de poma se serveix a part i es va menjant amb els macarrons

Notes

Aelpler-magronen amb nata i formatge dels Alps és un plat tradicional dels Alps Suïssos, encara que la pasta només arribés a les zones muntanyoses després de la construcció del túnel del Sant Gotard, a través del qual els treballadors italians van portar la seva pasta, i en la qual també es trobaven els macarrons. Aquest nou aliment no va trigar a fer-se molt popular entre els camperols alpins, ja que era durader i molt nutritiu en relació al seu pes. Enriquit amb patates autòctones i condimentats amb ceba, dauets de cansalada fumada, nata líquida, i formatge de la regió, aquests macarrons alpins aviat es van convertir en un plat deliciós, que es podia preparar fàcilment sobre un foc obert i que donava força a l'hora de realitzar treballs pesats.
A Suïssa aquest plat generalment s’hacompanya amb puré de poma, encara que una amanida també és un bon complement


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

906 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: