Trinxat de col amb patata i botifarró
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 col petita o mitja col grossa
- 2 patates grosses
- 2 l d’aigua
- 100 gr de cansalada viada
- 150 gr de botifarra negra o botifarró
- 3 grans d’all
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- pebre
- sal
Elaboració
Pela les patates i talla-les. Trosseja la col, renta-la i col•loca en un escorredor.
En una cassola, porta l’aigua a ebullició i aboca-hi la col, la patata i una cullerada de sal. Fes-ho bullir 20 minuts i escorre-ho.
Pela els grans d’all i pica’ls.
Talla vuit rodanxes de botifarra o botifarró i reserva. Pela la resta i engruna-la.
Talla la cansalada viada a daus.
Escalfa l’oli en una paella gran i enrosseix ràpidament les rodanxes de botifarra sense que es trenquin. Retira i eserva per decorar.
Sofregeix els alls, el rest de la botifarra i la cansalada viada un minut a la mateixa paella. Agrega la col i la patata i sofregeix set minuts remenant constantment.
Salpebra i col•loca tot dins d’un motllo de cèrcol. Desemmotlla i decora amb les rodanxes de botifarra.
Comparteix aquesta recepta: