Rap a la marinera

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Cassola de fang o ferro colat.

Elaboració

Primer rentem el rap, el sequem i el salem.
Posem una mica de farina en un plat i enfarinem els talls, i els fregim un parell de minuts en una paella amb una mica d'oli d'oliva, un minut a foc viu per cada costat. Un cop fregit ho reservem.
Passem les gambes per la paella, amb una mica d'oli, durant una parell de minuts.
Posem la nyora en remull amb una mica d'aigua.
En una cassola de fang o de ferro
colat, hi fem el sofregit, amb la ceba ben picada, fins que quedi ben rossa i confitada, i tot seguit i afegim el tomàquet rallat. Un cop el sofregit estigui a punt ho retirem del foc.
Treiem la polpa de la nyora, i la posem en un morter, junt amb les ametlles, l'all, el julivert, el pebre vermell i el safrà. Quan estigui tot ben picat, hi afegim el got de vermouth blanc, i ho dissolem bé.
Posem la cassola al foc, hi afegim al sofregit la picada, posem a foc fort i deixem reduir un moment el vermouth. Tot seguit hi afegim els talls de rap i les cloïsses (que previament haurem deixat amb aigua i sal perquè treguin la sorra) i els musclos.
Deixem que cogui uns 10 minuts més o menys a foc mig. Quan manquin uns tres minuts hi afegim les gambes i rectifiquem de sal.

1h

Notes

Aconsello per acompanyar un vi blanc de Mallorca, "Ses Nines", és dolçet, fet amb raïm Prensal Blanc i moscatell, i és del Celler Tiana Negre de Binissalem.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se