Rap a la marinera

Ingredients

  • 1 Kg de rap a rodanxes
  • 1/4 de Kg de cloïsses
  • 12 Gambes
  • 1/4 de Kg de musclos (de roca).
  • 1 Ceba gran
  • 1 Tomàquet
  • 1 Copa de vermouth blanc
  • 1 Gra d'all
  • Julivert
  • Farina de blat
  • 8 ametlles torrades
  • 1 Bri de safrà en branca o un sobre en pols
  • 1 Nyora
  • 1 Culleradeta de pebre vermell dolç.

4 racions

Utensilis

Cassola de fang o ferro colat.

Elaboració

Primer rentem el rap, el sequem i el salem.
Posem una mica de farina en un plat i enfarinem els talls, i els fregim un parell de minuts en una paella amb una mica d'oli d'oliva, un minut a foc viu per cada costat. Un cop fregit ho reservem.
Passem les gambes per la paella, amb una mica d'oli, durant una parell de minuts.
Posem la nyora en remull amb una mica d'aigua.
En una cassola de fang o de ferro
colat, hi fem el sofregit, amb la ceba ben picada, fins que quedi ben rossa i confitada, i tot seguit i afegim el tomàquet rallat. Un cop el sofregit estigui a punt ho retirem del foc.
Treiem la polpa de la nyora, i la posem en un morter, junt amb les ametlles, l'all, el julivert, el pebre vermell i el safrà. Quan estigui tot ben picat, hi afegim el got de vermouth blanc, i ho dissolem bé.
Posem la cassola al foc, hi afegim al sofregit la picada, posem a foc fort i deixem reduir un moment el vermouth. Tot seguit hi afegim els talls de rap i les cloïsses (que previament haurem deixat amb aigua i sal perquè treguin la sorra) i els musclos.
Deixem que cogui uns 10 minuts més o menys a foc mig. Quan manquin uns tres minuts hi afegim les gambes i rectifiquem de sal.

1h

Notes

Aconsello per acompanyar un vi blanc de Mallorca, "Ses Nines", és dolçet, fet amb raïm Prensal Blanc i moscatell, i és del Celler Tiana Negre de Binissalem.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

23875 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Concepció Casanellas Font diu:
Boníssim!!!!!ummmm

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: