Risotto amb pesto

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per al Pesto Genovés:

4 racions

Elaboració

Per al pesto:

Pica bé els alls en un morter amb una mica de sal
Després els pinyons, afegeix l'alfàbrega i pica fins a obtenir una pasta,
incorpora a poc a poc l'oli per formar una barreja cremosa i espessa
Afegeix la mantega el pebre i el formatge.
Conserva el pesto en un flascó a la nevera fins al moment d'usar-lo, s'aboca
una capa d'oli per sobre, perquè no s'oxidi. Per a aquesta preparació també
pots utilitzar una picadora o un robot de cuina.

Per al Risotto:

Posa el brou en un cassó i mantén calent sense que bulli a borbolls.
En una cassola gran, de fons gruixut, fon la meitat de la mantega i
afegeix la ceba, deixa fer a foc suau 10 minuts, fins que estigui tendra i
daurada, sense arribar a torrar, afegeix l'arròs i remena bé perquè es
cobreixi bé de mantega i és calenta per dins, afegeix el vi i bull a foc viu
fins que es redueixi i gairebé desaparegui, així s'evita el gust de l'alcohol.
Afegeix el brou de cassó a cassó, remenant amb suavitat cada vegada fins que
l'arròs absorbeixi el líquid gairebé del tot. El risotto ha d'estar tot just
bullint durant tota la cocció, no permetis que l'arròs s'assequi i vés
afegint més líquid a mesura que sigui necessari, prossegueix així fins que
l'arròs estigui tendre i cremós, però amb els grans encara ferms. Aquest procés
dura de 18 a 20 minuts segons el tipus d'arròs. Tasta l'arròs i salpebra,
incorpora la resta de la mantega.
Tapa i deixa reposar un parell de minuts perquè el Risotto s'aposenti i serveix
immediatament.
Pots afegir una mica de brou calent, just abans de servir, perquè quedi més
solt, però no esperis molt temps o l'arròs s'estoveria en excés.
Serveix en plats o bols calents amb una bona cullerada de Pesto o bé barreja-ho
abans de passar als plats individuals.

Notes

En agregar el pesto fet just abans de menjar, el Risotto adquireix un gust
exquisit. Aquest és un pesto ràpid al qual no tens més que afegir oli d'oliva, si ho vols més líquid. Un bon pesto exigeix ​​una generosa quantitat de
fulles d'alfàbrega molt fresques, si no quedaria insípid


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se