Hortalisses en tempura amb salsa romesco i soja
Categoria:
Tipus de plat: Tempura
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 pastanagues
- 1 albergínia
- 1 ceba tendra
- 1/2 Pebrot vermell
- 200 Gr. de farina
- 250-300 Ml. d'aigua freda
- 20 Gr. de sèsam torrat
- Oli d'oliva verge extra
- Soja
Per a la salsa romesco:
- 2 Tomàquets (madurs)
- 4 Grans d'all
- 1 Llesca de pa fregit
- 20 Ametlles
- 20 Avellanes
- 5 Nyores
- 1 Cullerada d'oli d'oliva verge extra
- 1 Cullerada de vinagre
- 30Sal
Elaboració
Elaboració salsa de romesco:
-Per La salsa romesco, nansa els alls i els tomàquets al forn a 180 º C durant 15 minuts.
-Deixa temperar, pela i posa'ls en el got de la batedora. Remulla les nyores durant 20 minuts. Treu-la carn i afegeix-la al vas. Afegeix la llesca de pa trossejada.
-Incorpora les ametlles i les avellanes. Aboca l'oli, el vinagre i un pessic de sal. Triturar fins aconseguir una salsa homogènia. Reserva.
Elaboració hortalisses en tempura:
-Barreja la farina tamisada amb l'aigua freda, un polsim de sal i el sèsam.
-Talla les hortalisses a trossos grans, introdueix-les a la tempura, escorre una mica i fregeix-los en una paella amb abundant oli.
-Serveix les hortalisses en tempura i acompanya-les amb la salsa de romesco i a part la soja en un bol.
Consell:
La tempura és una massa que no necessita repòs. L'única veritablement important és barrejar la farina amb aigua molt freda.
Comparteix aquesta recepta: