Mandonguilles de bacallà, estofades amb favetes babi

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Una aranya de filferro
Un cassó gran
Una escorredora
Una safata plana
Un bol de vidre gran
Una espatula de fusta

Elaboració

Primerament, desfem el bacallà esqueixat ben dessalat, i el posem en el bol de vidre. Tot seguit, afegim: els dos alls ratllats, el julivert, els dos ous, el pa remullat amb llet, sal, i un polsim de pebre negre,
Ho remenem ben bé, i ho deixem reposar una hora abans de fer les mandonguilles.
A part, en un cassó amb aigua, sal, una branca d'àpi, una fulla de llorer i mitja ceba, posem a coure les favetes, fins que són cuites al " dente ", i les reservem.
En una cassola de terrissa, amb un raig d'oli d'oliva fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer, i dos alls aixafats.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i un got de vi blanc. Seguidament, afegim dos gots d'aigua i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim les favetes, i ho reservem amb el foc apagat.
Tot seguit, agafem la pasta per fer mandonguilles, anem fent boletes de mida mitjana, les passem per farina i les fregim amb oli d'oliva. Quan veiem que són rossetes. les anem afegint a la cassola juntament amb les favetes.
Quan ja tenim totes les mandonguilles a la cassola, remenem amb una espàtula de fusta, encenem el foc, el posem a potencia baixa, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns dotze minuts més. Corregim de sal, ho deixem us cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se