Llengües de bacallà (Especialitat Noruega)
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per les llengües:
- 800 g de llengües de bacallà
- Farina (farina de blat barrejada amb sal i pebre)
- Mantega
Per a la salsa:
- 40 g (3 cullerades) de mantega
- 80 g de ceba finament picada
- 80 g finament picada pebrot vermell
- 40 g (5 cullerades) de farina
- Uns 5 dl. Brou de peix
- 1 dl (decilitre) de crema agra o crema fresca
- 1 dl de crema batuda
- Caramel
- Sal
- Pebre.
Elaboració
Per les llengües:
Renta bé les llengües i asseca amb paper absorbent de cuina
Passa les llengües per farina i fregeix a la paella, amb la mantega fins que tinguin un bonic color daurat, un cop cuites reserva en una plata de servir
Per a la salsa:
Cou a foc lent en la mantega de fregir les llengües, les cebes i els pebrots
Afegeix la farina i deixa ofegar fins que tingui un color clar.
Desglaça amb el brou, la crema o la crema agra, assaona amb sal i pebre
Si ho desitges, pots ajustar el color de la salsa amb caramel líquid.
Aboca la salsa sobre les llengües de bacallà
Serveix les llengües de bacallà amb les verdures ratllades (per exemple, pastanagues) espinacs i patates.
Les llengües de bacallà, són considerades una menja gurmet.
Es poden fregir, empanades com un escalopo i després fregides fins que estiguin daurades en oli calent.
Les llengües de bacallà fregides se serveixen amb rodanxes de llimona, julivert, salsa tàrtara, espinacs i patates cuites
Comparteix aquesta recepta: