Escalivada
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams d’albergínies.
- 1 kg de pebrots vermells.
- 6 cullerades d'oli d'oliva.
- 5 cullerades de vinagre de vi negre.
- Sal, Pebre.
- 80 grams de pinyons.
- 1 manat de julivert de fulla plana.
- 80 grams de tàperes.
Elaboració
Preescalfa el forn a 220 graus, deixa en posició gratinador
Punxa l’albergínia per tots els cantons i col·loca junt amb els pebrots en una safata de forn folrada amb paper d’enfornar.
Cou uns 45 minuts en la meitat superior del forn fins que les verdures estiguin suaus, i la pell estigui una mica fosca.
Retirar del forn i cobreix immediatament amb un drap de cuina humit.
Deixa reposar breument.
Estira el tronc dels pebrots encara tebis i treu les llavors,
Pela l'albergínia i els pebrots quan encara estiguin calents i talla en tires.
Assaona amb oli i vinagre i assaboreix amb sal i pebre
Rosteix els pinyons en una paella antiadherent sense greix fins que agafin una mica de color.
Pica el julivert ben fi
Distribueix les tàperes, el julivert i els pinyons sobre l'escalivada.
Comparteix aquesta recepta: