Filets de lluç amb salseta de vermut i escopinyes
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 12 Filets de lluç no massa grans que a la peixateria ens preparen
- Dues dotzenes d’escopinyes
- Sal
- Oli d’oliva
Per la salsa de vermut:
- 2 Cebes
- 1 Copa de vermut
- 250 ml. de brou de carn
- 1 Cullerada petita de Maizena
- Romení, sal i pebre
Elaboració
De la salsa de vermut:
En una paella amb una mica d'oli, posem a ofegar la ceba tallada en juliana, 10 minuts a foc baix. Afegim el vermut i el romaní donem un bull a foc fort 1 minut. Afegim el brou de carn a la que prèviament haurem dissolt la culleradeta de Maizena. Barregem bé, deixem a foc fort 3-4 minuts. Vam baixar la intensitat i deixem altres 4 minuts fins que la salsa es redueixi i espesseixi.
Del lluç:
Preescalfem el forn a 180 graus. En una safata d’anar al forn, hi posem els filets de lluç amb la salsa de vermut per sobre. Deixem coure uns 10 minuts. Passat aquest temps, hi posem les escopinyes i en un parell de minuts. Mirem que s’hagin obert i segons , deixem un ratet més o no.
Per emplatar:
En un plat, hi posem 3 filets de lluç per persona amb la salsa de vermut per sobre i unes escopinyes. Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: