Risotto amb carabassa i gambes
Categoria:
Tipus de plat: Risotto
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350 grams de carabassa
- 1 escalunya
- 1 gra d'all
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 250 grams d'arròs per risotto
- 200 ml de vi blanc sec
- 800 ml de brou vegetal
- 400 grams de gambes pelades
- 2 cullerades de julivert fresc picat
- 4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Sal i pebre
- Suc de llimona
Elaboració
Talla la carabassa en cubs, d'una mida de mos petit.
Pela l'escalunya i l'all, pica finament i cuina en una paella amb 2 cullerades d'oli fins, que estigui transparent.
Agrega la polpa de carabassa i l'arròs, salta breument i desglaça amb el vi.
Deixa reduir el vi, i després aboca una quantitat de brou perquè tot quedi cobert.
Un cop el risotto ha absorbit el brou, sense deixar d'agitar, agrega més brou de nou, repeteix aquest procés fins que el brou s'hagi consumit i l'arròs estigui cuit.
Renta les gambetes, asseca i barreja amb el julivert i el formatge parmesà al risotto.
Condimenta amb sal, pebre i una mica de suc de llimona.
Serveix de seguida en plats calents.
Comparteix aquesta recepta: