Bacallà a la planxa amb bròquil i maionesa al curri
Ingredients
- 1 Llom de bacallà dessalat i remullat
- Una mica de bròquil, millor natural
- Oli d’oliva
Per la maionesa al curri:
- 1 Ou
- 250 ml d'oli d'oliva
- Sal
- Una culleradeta de curri
Elaboració
De la maionesa al curri:
En el vas del minipimer, hi col•loquem l'ou sencer, una mica de sal i l'oli. Col•loquem el braç del minipimer en el fons i comencem amb velocitat mitjana,sempre sense aixecar el braç, anem a poc a poc fent, la maionesa .Quan està més consistent podem pujar si volem la velocitat. Per acabar, pugem i baixem el braç unes tres vegades per unificar-ho tot, mai girem el braç, es tallaria. Un cop feta la maionesa n’agafem una part i la posem en un bol i hi afegim una culleradeta del curri, remenem amb una cullera fins que s'unifiqui amb la maionesa. La reservem. Són uns 15 minuts.
Del bròquil:
Netegem el bròquil, tallem uns trossets i el posem 3 minuts al micrones. El reservem.
Del bacallà:
Assequem el bacallà amb paper absorbent. En una planxa, hi posem un mica d’oli, quan està ben calenta , hi posem el llom de bacallà 2 minuts per costat.
Per emplatar:
En un plat, de base hi posem la maionesa de curri, a sobre el bacallà i al costat el bròquil.
Comparteix aquesta recepta: