Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

2 racions

Elaboració

Tallem les patates pelades i la ceba a rodanxes fines. Tallem els tomàquets en quatre parts cadascun , i piquem fi els dents d'all i el julivert.
Preescalfem el forn a 200ºC.
Untem una safata de forn d’oli d’oliva i hi col.loquem les patates, ho salpebrem, hi posem a sobre la ceba i el tomàquet. Hi tirem per sobre l'all i julivert picats i oli d'oliva.
Fiquem la safata al forn i deixem coure durant 10-15 minuts aproximadament (la patata s'ha de poder punxar amb facilitat).
Mentre, preparem una altra safata pel peix. Untem amb oli d’oliva la base, salpebrem el calet (besuc de la piga negra) i el gall de Sant Pere, hi afegim un raig d'oli d'oliva per sobre i els dos escamarlans. Ho regem amb el vi blanc sec.
Passats els 10-15 minuts de cocció de la safata amb les patates, ceba i tomàquet, introduïm en el forn la del peix i deixem coure uns 15 minuts. Agafem una paella (del tipus de fer paella marinera), i de base hi posem les patates, ceba i tomàquet, a sobre hi posem els dos peixos i els escamarlans. El fet de fer per separat, les patates,...i el peix, és per si algú fa règim i només vol el peix. No era el cas. Per servir, posem en un plat les patates amb la ceba i tomàquet, un escamarlà i el calet net d’espines. En un altre plat, fem el mateix però hi posen el gall de Sant Pere, també net d’espines. Deixem triar a l’altre persona, si vol el calet o el gall. També podem fer meitat i meitat, així els dos comensals poden degustar els dos peixos. En aquest cas, un ha volgut el calet i l’altre el gall. Ja es pot servir.

50min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se